Μια ιστορία σαν παραμύθι

«Μπαμπά, τι είναι ασφάλεια ζωής;»

Ο πατέρας έμεινε σιωπηλός για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα στράφηκε στην ασφαλίστρια, λέγοντας σαρκαστικά: «Εσείς είστε η ειδικός, μπορείτε να απαντήσετε».

Η ασφαλίστρια ζήτησε μια λευκή κόλλα, και μόλις την πήρε, σχεδίασε ένα μεγάλο κύκλο. Έπειτα είπε: «Ας υποθέσουμε ότι αυτός ο κύκλος αντιπροσωπεύει το χώρο όπου ζουν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου. Γύρω απ’ αυτό το χώρο υπάρχει ένα μεγάλο υδάτινο σώμα που το ονομάζουμε θάλασσα της ζωής. Τώρα, είναι δουλειά κάθε γονιού να περάσει την οικογένειά του μέσα από αυτή τη θάλασσα της ζωής. Μερικοί γονείς μαζεύουν μερικές σανίδες, τις ενώνουν μεταξύ τους και φτιάχνουν μια μικρή βάρκα. Ύστερα κάθε οικογένεια παίρνει τη δική της βάρκα και ξεκινά να διασχίσει τη θάλασσα.

Όμως, μερικές φορές, ένα μεγάλο ψάρι πηδά έξω από το νερό και ρίχνει τη μαμά ή τον μπαμπά μέσα στη θάλασσα κι αυτή ή αυτός χάνονται για πάντα. Όταν συμβεί αυτό, ο άλλος γονιός είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το ταξίδι. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί μερικές φορές όταν ο μπαμπάς ή η μαμά δεν είναι αρκετά δυνατοί όπως όταν ήταν και οι δύο μαζί δεν μπορούν να τραβήξουν τόσο καλά κουπί. Έτσι ο μπαμπάς ή η μαμά θα δυσκολευτούν πολύ.

Από την άλλη, μερικές φορές κάποιοι άλλοι γονείς συγκεντρώνονται και φτιάχνουν μαζί μια μεγάλη βάρκα, βάζουν μέσα τις οικογένειές τους και αρχίζουν να διασχίζουν τη θάλασσα της ζωής. Το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει το μεγάλο ψάρι να πάρει κάποια μαμά ή κάποιον μπαμπά, αλλά όταν συμβεί αυτό ο γονιός που θα έχει μείνει δεν χρειάζεται να πάρει τη θέση του άλλου στα κουπιά γιατί θα υπάρχουν εκεί και άλλοι γονείς για να βοηθήσουν. Οι μαμάδες ή οι μπαμπάδες και τα μικρά παιδιά τους διασχίζουν πάντα τη θάλασσα με ασφάλεια χωρίς πολλά προβλήματα».

Στη συνέχεια η ασφαλίστρια είπε στο κοριτσάκι: «Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ και μιλάω με τους γονείς σου είναι γιατί θέλω να τους πουλήσω εισιτήρια γι’ αυτή τη μεγάλη βάρκα».

 

Χωρίς δισταγμό, το μικρό κορίτσι στράφηκε στους γονείς του και είπε: «Μαμά και μπαμπά, θα αγοράσετε ένα εισιτήριο για εμάς, έτσι δεν είναι;»