Ασφάλιση υγείας: Δώρο ζωής για κάθε γυναίκα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, ρίχνουμε φως σε κάθε στάδιο ζωής της και στον τρόπο που μπορεί να προστατεύσει και να εξασφαλίσει την καλή υγεία της, με σύμμαχό της την ασφάλιση υγείας.
Σε αυτό το άρθρο, οι άνθρωποι της INTERAMERICAN μοιράζονται σημαντικές πληροφορίες και πραγματικά στοιχεία για:

  • τα βασικότερα ζητήματα υγείας που την απασχολούν, σε κάθε στάδιο ζωής
  • το τι μπορεί να τους προσφέρει η ασφάλιση υγείας
  • Τι κάνουμε στην INTERAMERICAN για να βοηθήσουμε τις ασφαλισμένες μας να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα

Προνοήστε για την ασφάλεια υγείας σας, από νωρίς

Γιατί θα μπορούσε να απασχολεί η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μία νεαρή γυναίκα; Η ασφάλιση υγείας δεν σχετίζεται μόνο με την θωράκιση ενάντια σε μια ασθένεια ή ένα ατύχημα. Σχετίζεται και με ευχάριστα γεγονότα, όπως είναι ο τοκετός και η γέννηση ενός παιδιού!Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα, μπορεί να ξεκινήσει με το μωρό της το ταξίδι της ζωής, επιλέγοντας τις υπηρεσίες μίας ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, καλύπτοντας μέρος ή και ολόκληρο το ποσό από την ασφάλισή της. Χτίζοντας μια έξυπνη ασφαλιστική στρατηγική μαζί με τον ασφαλιστικό της σύμβουλο, μπορεί να το καταφέρει!
Το 2021, η INTERAMERICAN χορήγησε επίδομα τοκετού σε 552 γυναίκες!
Αυτό πάντως που οφείλει κάθε γυναίκα να γνωρίζει, είναι ότι για να λάβει το επίδομα τοκετού, υπάρχει μία περίοδος αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να αποζημιωθεί με επίδομα τοκετού, αν έχει ασφαλίσει την υγεία της όσο βρίσκεται σε εγκυμοσύνη ή λίγο πριν μείνει έγκυος. Θα πρέπει, δηλαδή, από τον χρόνο ασφάλισής της να περάσουν ορισμένα χρόνια προτού αποζημιωθεί με επίδομα τοκετού. Γι’ αυτό, αν είστε μια γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα, σας συμφέρει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που σας προσφέρει ένα σύντομο διάστημα αναμονής.
Παράλληλα, η ασφάλιση υγείας σας λειτουργεί σαν ένα «μαξιλάρι» που σας προσφέρει σιγουριά, αν συμβεί οτιδήποτε έκτακτο.
Μία επέμβαση σκωληκοειδίτιδας ή ρινικού διαφράγματος, μία νοσηλεία από λοιμώδη μονοπυρήνωση, ακόμα και ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, όπως ένα σπασμένο χέρι, είναι περιστατικά που μπορούν να απασχολήσουν κάθε νέα γυναίκα.
Αν σας συμβεί ένα ιατρικό ζήτημα που επιθυμείτε να θεραπεύσετε σε περιβάλλον ιδιωτικής κλινικής αλλά δεν διαθέτετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας, το κόστος μπορεί να σας εκπλήξει δυσάρεστα. Σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το 2020, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας (ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσηλείες, θεραπείες) και φαρμακευτικά προϊόντα, το 8% του εισοδήματός τους.

Ακόμα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει σχετικά λίγες νοσοκομειακές κλίνες (πριν την πανδημία 4,2 νοσοκομειακά κρεβάτια/1.000 άτομα κατά μέσο όρο, αριθμός αρκετά μικρότερος από 5,3/1.000 άτομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με τις υποδομές και υπηρεσίες υγείας να είναι συγκεντρωμένες σε αστικές περιοχές και την πανδημία να πιέζει ακόμη περισσότερο τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συχνά είναι μονόδρομος η κάλυψη της ανάγκης για ιατρική φροντίδα, ιδιωτικά. (ΠΗΓΕΣ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή & ΟΟΣΑ).
Έχοντας ιδιωτική ασφάλεια υγείας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ένα έκτακτο ιατρικό ζήτημα θα τινάξει στον αέρα τον οικονομικό προϋπολογισμό σας.
Εκτός από τα έκτακτα ζητήματα υγείας που χρήζουν φροντίδας, υπάρχει και ένα που απασχολεί κάθε γυναίκα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο: Οι γυναικολογικές της εξετάσεις. Στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN, μπορείτε με κάθε επιλογή προγράμματος υγείας Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις να κάνετε δωρεάν τις γυναικολογικές σας εξετάσεις, ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας δεν είναι στο δίκτυο γιατρών της INTERAMERICAN. Το κόστος της επίσκεψης στον γυναικολόγο σας, συνήθως 80-100€/επίσκεψη, μπορείτε, με βάση την επιλογή καλύψεών σας, να το πάρετε πίσω από την ασφάλισή σας! Ταυτόχρονα, αν οι εξετάσεις δείξουν κάτι ανησυχητικό, έχετε στη διάθεσή σας, χωρίς κόστος, τους γιατρούς του δικτύου της INTERAMERICAN για να λάβετε μια δεύτερη ιατρική γνώμη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρία πακέτα γυναικολογικών check-ups είναι διαθέσιμα για εσάς, στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, την Αθηναϊκή MEDICLINIC και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST, σε προνομιακή τιμή.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε τις εξετάσεις σας, στο πλαίσιο της προσφοράς, καλέστε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Οι εξετάσεις σας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μάϊου 2022.

    • Αθηναϊκή Mediclinic: 2106475000
    • Medifirst Αμαρουσίου: 2111054900
  • Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222
 
πηγή: Interamerican