Τι είναι ο ασφαλιστικός σύμβουλος;

Οι επιλογές πολλές… Ίντερνετ, τράπεζες, ασφαλιστικοί σύμβουλοι…

Στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο ο καταναλωτής βομβαρδίζεται καθημερινά από “προσφορές” με δώρα από online ασφαλιστική (που συνεργάζεται με τραπεζικό κατάστημα) ή κουπόνια για το Super Market . Δυστυχώς μέσα από αυτές τις προσφορές έχει χαθεί το νόημα της ιδιωτικής ασφάλισης. Γίνεται λοιπόν σύναψη ασφαλιστικού συμβολαίου από καταναλωτές, τους όρους του οποίου δεν τους έχει καταλάβει (κοινώς δεν ξέρει για ποιο πράγμα έχει ασφαλιστεί και τι του παρέχει το πρόγραμμα που αγόρασε μόνος του), μιας και έχει τις γνώσεις να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για παράδειγμα, αλλά δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του προγράμματος που αγοράζει μόνος του, εστιάζοντας στο κόστος και όχι στην αξία!

Εδώ λοιπόν φαίνεται η σημασία της δουλειάς του ασφαλιστικού συμβούλου.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος:

Έχει κάνει μια σημαντική προεργασία για εσάς, αυστηρά προσωποποιημένη και συγκεκριμένη, πάνω στις δικές σας ανάγκες κάνοντας την καταγραφή τους.

Έχει μια σφαιρική άποψη της ασφαλιστικής αγοράς και μπορεί να συγκρίνει όρους και παροχές των ασφαλιστικών εταιριών,  ώστε τελικά να σας προτείνει το πρόγραμμα που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας.

Είναι δίπλα σας 24 ώρες κάθε μέρα, ώστε όταν σας συμβεί κάποιο περιστατικό, να σας καθοδηγήσει σωστά και μεθοδευμένα ο ίδιος και όχι κάποιο απρόσωπο τηλεφωνικό κέντρο. Επίσης είναι αυτός που θα τρέξει για να συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα και να κάνει τα απαραίτητα τηλεφωνήματα που θα οδηγήσουν τελικά στον ρόλο της ασφάλισης, που είναι η αποζημίωσή σας!

Θα “δείξει τον δρόμο”  όταν θα έχετε ” χαθεί” μέσα στον λαβύρινθο των όρων του ασφαλιστικού συμβολαίου (που αναγκαστικά οι όροι πάντα είναι πολλοί).

Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπός σας, που θα είναι δίπλα σας, θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές πριν και μετά την σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι σημαντικότατος και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν υπάλληλο και από κανένα διαδίκτυο γιατί η σημαντικότητά του έγκειται στο γεγονός της άμεσης επαφής με τον ασφαλισμένο οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί.

Δίπλα σου…..