Πώς θα επιλέξω την κατάλληλη ασφάλεια υγείας για εμένα και την οικογένειά μου;

Καθώς η ασφάλιση της υγείας μας είναι μια απόφαση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ασφαλιστική εταιρία με υψηλή αξιοπιστία, ώστε να μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν και να είναι δίπλα σας όταν θα τη χρειαστείτε.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τι ανάγκες θέλετε να καλύψετε με την ιδιωτική ασφάλιση και πόσα ασφάλιστρα θέλετε ή μπορείτε να πληρώνετε.

Για να επιλέξετε το πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας υπάρχουν μερικά βασικά κριτήρια τα οποία είναι πολύ σημαντικά, ώστε να καταλήξετε στη σωστή απόφαση.

Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος, μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία, θα διερευνήσει τις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας, θα σας παρουσιάσει μία ή περισσότερες προτάσεις ασφάλισης κατάλληλες για εσάς και θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

ΟΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η καταγραφή των αναγκών σας είναι πολύ σημαντική, ώστε να αποκτήσετε το δικό σας πρόγραμμα υγείας που θα σας καλύπτει ακριβώς για όσα χρειάζεστε. Καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές ασφάλισης, θα αποφασίσετε το είδος της κάλυψης που χρειάζεστε, όπως νοσοκομειακή κάλυψη, κάλυψη για επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, κάλυψη για επείγοντα περιστατικά ή απλώς ένα επίδομα αν χρειαστεί να νοσηλευτείτε.

Ο τρόπος ζωής μας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας που ταξιδεύει συνεχώς, χρειάζεται πρόγραμμα υγείας που του εξασφαλίζει κάλυψη στο εξωτερικό και πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής μεταφοράς. Καθώς οι ανάγκες αλλάζουν, είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόζετε το πρόγραμμά σας και τις καλύψεις του.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πρόκειται για μια απόφαση που παίρνουμε πριν χρειαστούμε τις υπηρεσίες της ασφάλισης. Όσο νωρίτερα ασφαλιστούμε και όσο καλύτερη είναι η υγεία μας, τόσο περισσότερες επιλογές έχουμε.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Το πρόγραμμα που θα επιλέξετε πρέπει να ανταποκρίνεται όχι μόνο στις ανάγκες σας αλλά και στις οικονομικές σας δυνατότητες, ώστε να μην διαταράξετε τον οικονομικό σας προϋπολογισμό. Στόχος είναι να διατηρήσετε το πρόγραμμά σας σε βάθος χρόνου. Τα σύγχρονα προγράμματα είναι ευέλικτα και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε τα ασφάλιστρά σας, ενώ είναι σημαντικό να αξιοποιείτε τις παροχές του προγράμματος και την κάλυψη του Δημόσιου Φορέα Ασφάλισης.

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και η φήμη της ασφαλιστικής εταιρίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας. Η εμπειρία και η παρουσία της στο χώρο είναι σημεία που θα αξιολογήσετε, ενώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις υποδομές της και το Δίκτυο των Ιατρών, των Διαγνωστικών Κέντρων και Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με τους οποίους συνεργάζεται. Στόχος είναι να αποκτήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου.